Premier League Darts 2018

Premier League Darts 2017 - DEN 4.

Beznadějně vyprodaný Brighton Centre přivítal 4. kolo letošního ročníku Premier League a večer se rozhodně zapíše do paměti většiny fanoušků, neboť na konci kola byly výsledky velmi zajímavé.

Ale pěkně popořadě. První zápas sehráli Dave Chisnall a Jelle Klassen. Holanďan před čtvrtým kolem stále neměl ani bod v tabulce, ale v prvních třech zastávkách narazil na Michaela Van Gerwena, Garyho Andersona i Petera Wrighta, kteří v žebříčku okupují první 3 pozice. A to byl zřejmě hlavní důvod Klassenovi poslední pozice v tabulce, neboť proti "Chizzymu" nastoupil ten známý Jelle, který se právem drží v Top 10 na světě. Od začátku tlačil Chisnalla do rohu, který nemohl najít odpověď na skvělou hru Holanďana a po špatném výkonu zaslouženě prohrál 4:7. Chisnall tak nenavázal na výhru z minulého kola, kdy porazil Huybrechtse, a pokračuje tedy jeho mizérie v PLD, kdy za posledních 13 zápasů získal pouhých 5 bodů. Klassen si tak připsal do tabulky první 2 body a navíc ještě krásné zavření 152. Oba aktéři se nyní drží u dna tabulky, Holanďan je 9. a Angličan 10.

Hned ve druhém utkání se nám představila světová jednička Michael Van Gerwen, který chtěl prodloužit svoji sérii 63 neprohraných utkání, která se táhne už od loňského Masters. V cestě mu tentokrát stál Adrian Lewis. A světová čtyřka rozhodně nechtěla dát svoji kůži zadarmo. Sice hned na začátku MvG získal podání Lewise a vedl 1:0, pak ale přestal hrát to, co všichni čekali. Van Gerwen se z dominantního hráče stal spíše tím, kdo se pouze podřizuje tempu, které nastolil skvěle hrající Lewis. Ten sice nehrál lepší průměr než "Mighty Mike", ale opět potvrdil, co šipky rozhoduje. Doubly. Ty měl "Jackpot" o skoro 10% lepší, a proto dlouho byl tím lepším hráčem na pódiu. Pak ale Van Gerwen našel ztracenou duši světové jedničky a nezkrotné šelmy a z 2:4 rázem srovnal na 4:4 a byl na vlně, a to i přesto, že Lewis na 4:2 zavřel 170 bodů. Za stavu 6:5 pro Holanďana měl Lewis na svém kontě 24 bodů a vše směřovalo k remíze. Ale to by u terče nemohl být Van Gerwen, který trefil 2x T20 a zbýval jen Bull, čímž by Adrianovi oplatil nejvyšší zavření a navíc by získal 2 body. Ovšem minul červený střed, Lewis zavřel a oba si připsali 1 bod.

A toho mohl využít James Wade, který se mohl osamostatnit v čele tabulky. Ovšem proti byla světová dvojka Gary Anderson, který prohrál s Peterem Wrightem a na svém kontě měl tak "pouze" 3 body za remízu s Van Gerwenem a výhrou nad Klassenem. A proti Wadeovi se chtěl přiblížit zpět k nejlepším. A jeho hra tomu hned z kraje zápasu naprosto odpovídala, neboť Gary skvěle skóroval a snažil se Jamese utrhnout. Ale jeho anglický soupeř potvrdil, že jeho aktuální forma odpovídá době, kdy získával ty největší trofeje. A i proto se zrodila další remíza, když oba hráči vytáhli slušné skórování i doubly a podělili si oba body. Wade tak drží krok s Van Gerwenem a Taylorem, když má po 4 kolech 6 bodů za 2 výhry a 2 remízy.

Čtvrtý zápas = třetí remíza. Tentokrát to ale mohlo být celé jinak, neboť Kim Huybrechts měl nad slavným Philem Taylorem náskok jednoho breaku a vypadalo to, že "The Power" poprvé v letošním ročníku padne. Belgičan navíc předváděl hru lepší než obvykle, což potvrdil zavřením 140 (T18, T18, D16). Poté ale začala zřejmě řádit nervozita u navrátilce v Premier League, když za stavu 6:4 promrhal několik šipek na senzaci větší, než kdo očekával. A to byl jeden z hlavních faktorů, proč se Belgičan neposunul blíže k postupu z první části. Huybrechts je nyní na dně tabulky s dvěma body a bude se dnes snažit zabrat proti Jellemu Klassenovi.

Na závěr zápas Raymond Van Barneveld vs Peter Wright. A co jejich předchůdci začali, to oba hráči úspěšně dokončili. Svedli spolu velmi vyrovnané utkání, které vyšperkoval Barney "skvělým" zavřením na závěr. Do stavu 4:4 si navíc oba aktéři drželi svá podání, tudíž se jednalo o "nudné" utkání, pak ale Wright získal break a za stavu 6:4 měl skvělou příležitost dostat se do čela tabulky. Van Barneveld ovšem snížil na 5:6 a na remízu vytáhl 140 bodů, čímž si pomohl k dalšímu důležitému bodu. Van Barneveld vyzve v 5. kole Davea Chisnalla.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky